Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, hazır dondurmaların içeriğindeki koruyucular ve yapay tatlandırıcıların, çocuklarda dikkat eksikliği, davranış bozuklukları ve alerjik reaksiyonlar gibi çeşitli istenmeyen sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Akgün, market ve bakkallarda satılan hazır dondurmaların, raf ömrünü uzatmak ve kıvamını artırmak amacıyla pek çok katkı maddesi içerdiğine dikkat çekerek, bu maddelerin çocuklar üzerinde uzun vadeli olumsuz etkiler yaratabileceğini ifade etti.
/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
“Bu dondurmalarda süt yerine süt tozu, doğal şeker yerine glikoz şurubu ve kıvam arttırıcı maddeler kullanılıyor. Bu tür içerikler, çocukların sağlığını tehdit edebilecek etkiler yaratabiliyor” diyen Prof. Dr. Akgün, yapılan bilimsel çalışmaların da hazır dondurmaların çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını gösterdiğini vurguladı.
/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Ailelere önerilerde bulunan Prof. Dr. Akgün, “Katkı maddesi içermeyen, güvenilir üreticilerin ürettiği dondurmaların tercih edilmesini öneriyorum. Bu tür dondurmalarda doğal süt ve şeker kullanılır, koruyucu ve kıvam artırıcı maddeler bulunmaz. Ayrıca, evde doğal malzemelerle dondurma yapmak da sağlıklı bir alternatif olabilir” diye ekledi.
/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Uzmanlar, hazır dondurmaların içerdiği katkı maddelerinin etkilerinin zamanla biriktiğini ve çocukların neredeyse her gün bu ürünleri tükettiğini belirtiyor. Bu durumun, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ve ailelerin bu konuda daha bilinçli davranmalarının son derece önemli olduğunu belirtiyorlar.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”